top of page

Stadsholmen Equity mäklar storpost i KRY International AB

Stadsholmen Equity

7 Aug 2023

Stadsholmen Equity är stolta över att ha agerat mäklare i flera transaktioner i hälsovårdsföretaget Kry. Vi vill tacka de parter som var involverade i transaktionerna för deras förtroende för oss, och vi ser fram emot att följa företagets framtida resa.

Kry, grundat år 2014, är Europas ledande leverantör av digital hälsovård. Företaget digitaliserar patientmöten för att förbättra tillgängligheten och kvaliteten inom hälsovården.


Med sin grund i det digitala har företaget nyligen utökat sitt erbjudande till att även inkludera fysisk vård, för att kunna vara en leverantör genom hela patientresan. Under mitten av 2022 nådde Kry milstolpen 7 miljoner patientkonsultationer, och idag har de över 5 000 läkare, sjuksköterskor och psykologer samt över 54 fysiska vårdcentraler som bidrar till en omsättning på cirka 2,4 miljarder kronor.


Liksom många av sina konkurrenter har Kry under en tid fokuserat på lönsamhet istället för tillväxt, med en förbättrad EBITDA-marginal på gruppnivå med 20 procentenheter under de senaste två kvartalen. De nordiska verksamheterna har varit lönsamma sedan Q1(23), och företaget arbetar mot lönsamhet i Frankrike - där de även har nått en milstolpe med över 1 miljon patientkonsultationer sedan deras lansering år 2018. Trots åtstramande åtgärder för att fokusera på lönsamhet har företaget överträffat sitt mål när det gäller antalet registrerade patienter.


Läs mer: www.breakit.se/artikel/37769/storpost-i-kry-till-salu-med-brutalt-kapad-vardering

bottom of page