top of page

Stadsholmen Equity agerade Lead Manger i riktad nyemission i eSports Pulze AB

Stadsholmen Equity

8 Dec 2023

Stadsholmen Equity är stolta över att ha agerat lead manager i samband med eSports Pulze AB:s riktade nyemission.

Globalt sett har elektronisk sport — esport — en årlig omsättning på flera miljarder dollar och livesändningar av datorspelsturneringar drar ofta fler tittare än de största traditionella lagsporterna såsom fotboll och ishockey. Esportsmarknaden växer 13,4% årligen och når en publik om över 500 miljoner människor.


eSport Pulze AB ("Epulze") är ett esportföretag i världsklass som kapitaliserar på denna trend genom att erbjuda en digital plattform där de arrangerar turneringar med de största namnen i branschen. De ger därmed amatörspelare möjligheten att delta i turneringar, ligor och matcher där riktiga pengar står på spel.


Bolaget har utvecklat ett skalbart ekosystem med tre viktiga vertikaler, vilket möjliggör flera intäktsströmmar. Genom att utnyttja synergier mellan dessa vertikaler genererar Epulze användartillväxt på plattformen samtidigt som de påskyndar intäktsgenereringen. I år står bolaget inför en kraftig intäktstillväxt och försäljningen beräknas uppgå till SEK 57m.


Idag är Epulze verksamma över hela världen, med ett 30-tal anställda utspridda över Sverige, Malaysia, Singapore, Ukraina och Brasilien. Bland storägarna återfinns starka namn som Svea Ekonomi och Knutsson Holdings.

bottom of page