top of page

God Jul och Gott Nytt 2024!

Stadsholmen Equity

20 Dec 2023

2023 var ännu ett år av osäkerhet – både geopolitiskt och finansiellt. Under året har vi bevittnat ökad militär aggression såväl som ytterligare undertryckande av demokratiska värden och yttrandefrihet, men också tydliga steg mot fördjupade transnationella samarbeten och uppmaningar till nedtrappning.

De finansiella marknaderna avslutar året på en mycket mer stabil not än de började. Med en tydligt minskande inflation i de flesta utvecklade länder och en justering av centralbankers räntebanor efter detta, har det fjärde kvartalet sett en kraftig återhämtning i tillgångspriser – främst inom noterad miljö. Värderingarna av icke-noterade tillgångar förblir undertryckta, men som känt tenderar de att följa trenderna hos sina noterade motsvarigheter, om än med viss fördröjning. Med detta sagt ser 2024 mer lovande ut än någonsin.


Under 2023 har det blivit ännu tydligare att företag som fokuserar inåt och levererar på sina nya finansiella mål – särskilt med avseende på positiv kassaflöde – har belönats för detta. Ta till exempel Klarna, som nyligen visade svarta siffror och följaktligen återupptog sina noteringsplaner. Företag i tidigare skeden med mindre beprövade affärsmodeller har tyvärr fortsatt haft problem med finansiering under året, då riskaptiten har varit betydligt dämpad.


I år går Stadsholmen Equitys julgåva till Läkare Utan Gränser – en organisation som kanske inte behöver någon nämre presentation. Det är en ideell förening som följer en modell som har funnits sedan starten i Paris 1971, med målet – då liksom nu – att tillhandahålla medicinsk vård vid akuta kriser och katastrofer runt om i världen. I ett år präglat av intensifierad fysisk krigföring är deras arbete mer relevant idag än någonsin.


På Stadsholmen Equity ser vi fram emot fortsatt momentum år 2024 – med vårt ökade fokus på aktiemäkleri inom onoterade högkvalitativa pre IPO-bolag. Tills dess önskar vi våra kunder, partners och investerare en riktigt god jul och ett gott nytt år!

bottom of page